Van fouten kun je leren

Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd met mode bezig geweest.

Het is begonnen met het ontwerpen van Barbie kleding tot het ontwerpen en maken van twee trouwjurken voor vriendinnen. Hier heeft natuurlijk heel veel tussen gezeten. Van mooie, leuke, grappige, echte kunstwerken tot mislukte ergernissen, en verknipte stukken. Dat laatste is helemaal niet erg want, hier leer je ontzettend veel van. En juist dat is de weg naar het nu. Het nu, deze site waar ik dan wel ontzettend trots op ben. En op deze site wil ik jullie inspireren tot het maken van je eigen unieke stukken met het patroon en de uitleg van mij.

Nog even over dat grappige stuk, heb ooit een badpak nagemaakt wat op de cover van de Cosmopolitan stond. Ik was denk ik 18 jaar oud. Een badpak met een kort mouwtje. Voor de spiegel thuis paste het perfect. Op naar het zwembad. Pas in het water kwam ik erachter dat ik de mouwtjes vast had genaaid en dat zwemmen dus geen optie meer was. Ik kon mijn armen niet bewegen, alleen een heeeeel klein schoolslagje was nog maar mogelijk.

Op het gras was ik natuurlijk wel diegene met het mooiste badpak.

Ik ga me niet toeleggen op het maken van kleding, daarvan zijn immers genoeg bladen. Maar wat als je wel wil naaien, breien of haken. Soms makkelijk soms wat ingewikkelder. Of dat je iets samen wil maken met je kind of kleinkind en wat als je oude stoffen of resten niet weg wil gooien maar herenigen in iets nieuws. Geen hele grote projecten wil maken maar klein wil beginnen? Dan is dit de site voor jou/jullie.

Ik geef je een makkelijke, niet statisch beschrijving. Vaak beschrijf ik meerdere manieren om het eindresultaat te bereiken.

Ik geef ook van tevoren de moeilijkheidsgraad aan en wat je nodig hebt om het te maken.

Samen komen we uit op jouw unieke stuk.

Creatieve groet,

Natasja Manders

NMama werkt op de naaimachine aan een naai patroon