Over mij

Ik ben Natasja Manders, (1971) moeder van twee dochters en vrouw van een ondernemer. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Zowel met naaien, breien, haken als boetseren. Ik heb in het verleden al veel gemaakt. Met brei- en haakpatronen houd ik nooit de beschrijving aan, maar blijf veranderen en veranderen, waardoor het uiteindelijk een eigen ontwerp wordt. Voor naaien geldt: wat ik zie kan ik maken. Maar voordat het klaar is sluipen er dan 101 veranderingen en aanpassingen in.

Als kind smulde ik van de grote shows en de prachtige ontwerpen van de grote namen op de catwalk. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat ik zie op modegebied.

Mijn plezier en motivatie zitten vooral in het ontwerpen en creëren van nieuwe dingen. Productie of voor andere maken doe ik zelden, hoewel op mijn lijstje wel twee trouwjurken voor vriendinnen staan. Als iets af is wil ik graag door naar het volgende ontwerp. Het komt wel voor dat ik drie keer hetzelfde maak, met iedere keer weer een kleine verbetering of aanpassing. Of dat ik twee keer hetzelfde maak in een andere kleurstelling. Voor iedere dochter een picknickkleed en voor iedere dochter een eigen pyjama tasje.

Tot nu toe heb ik alles wat ik gemaakt heb privé gehouden. Tot nu. Het lijkt me fantastisch om mijn ontwerpen terug te zien in jouw materialen en kleurstellingen. Met veel plezier vertel ik hoe je alles maakt en met een duidelijke uitleg leid ik je naar het eindresultaat. Ik vind het vooral belangrijk om jou te inspireren en je te laten kiezen voor materialen die JIJ mooi vindt of al in huis hebt. Ik wil jou de ruimte geven om de patronen persoonlijk te maken.
Bijvoorbeeld de spijkerstrandtas. Die is gemaakt van vijf verschillende oude spijkerbroeken. Deze tas kan zeker zo mooi worden van een oud gordijn, tafelkleed of andere gedragen kleding.

De site blijft vernieuwen, dat wil zeggen dat ik niet stil blijf zitten en lekker bezig blijf met nieuwe ontwerpen op alle drie de gebieden. Blijf mijn site dus zeker regelmatig bezoeken. Nieuwe items maak ik bekend op Facebook en Instagram.

Ik maak leuke dingen, doe jij met me mee?

Natasja Manders